Rēzeknes pilsētas reģionālais datorcentrs aicina piedalīties akcijā “Dienas bez rindām”!

Aicinot sabiedrību aktīvāk izmantot valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski – no 30. septembra līdz 4. oktobrim norit ikgadējā akcija “Dienas bez rindām”. Akcija notiek jau sesto reizi un šogad tajā piedalās vairāk nekā 340 valsts un pašvaldību iestādes un to filiāles visā Latvijā.

Visu nedēļu iestādēs varēs saņemt konsultācijas par e-pakalpojumiem – kādi e-pakalpojumi pieejami, kas nepieciešams, lai lietotu e-pakalpojumus, kur tos atrast, kā pieteikt, kā saņemt atbildi utt.  Papildus aicinām iesaistīties e-pakalpojumu zināšanu viktorīnā, kurā noskaidrosim erudītākos e-pakalpojumu pārzinātājus. Vairāk par viktorīnu vietnē mana.latvija.lv

Pērn nedēļas laikā tika sniegts vairāk nekā 7000 konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu. Kā liecina iepriekšējā gada akcijas dalībnieku aptauja, 91% klientu pēc konsultācijas saņemšanas veidojusies lielāka izpratne par e-pakalpojumu izmantošanas ieguvumiem.

 

Palīdzību e-pakalpojumu apgūšanā var sniegt arī digitālie aģenti – īpaši sagatavoti speciālisti – valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji (tai skaitā VPVKAC darbinieki), bibliotekāri, skolotāji, kas pastāstīs un parādīs, kā darboties e-vidē un saņemt e-pakalpojumus. Sev tuvāko digitālo aģentu var atrast Digitālo aģentu kartē.

Vietnē mana.latvija.lv, pirmajā lapā zem augšējā bannera, no 30.septembra rīta, būs pieejama īpaši akcijai “Dienas bez rindām” sagatavota viktorīna, kurā aicinām piedalīties ikvienu interesentu!

Ja jūsu iestādē ir brīvpieejas dators, lūdzu, atveriet viktorīnas vietni un atstājiet to kā pirmo lapu, ko klients ierauga, sākot strādāt ar datoru.

Viktorīnas aizpildīšanas process:

  • Atveriet vietni mana.latvija.lv un klikšķiniet uz “Dienas bez rindām” bannera, uz kura norādīts aicinājums piedalīties viktorīnā. Jūs nokļūsiet viktorīnas pirmajā lapā.
  • Viktorīnas pirmajā lapā dalībnieks var norādīt informāciju par sevi. Viktorīnu var aizpildīt arī nenorādot vārdu, uzvārdu un citu prasīto informāciju, bet šādā gadījumā dalībnieks nepiedalīsies balvu izlozē.
  • Obligāti jāatzīmē, ka piekrītat datu apstrādei (ieliekot ķeksīti attiecīgajā lodziņā).
  • Nospiediet uz norādes “SĀKT”.
  • Lasot jautājumus jāizvēlas viena no atbildēm, kuru uzskatāt par pareizo. Nospiediet uz izvēlētās atbildes. Uzreiz pēc atbildes sniegšanas uz konkrēto jautājumu tiks parādīts, vai Jūsu izvēlētā atbilde bija pareizā.
  • Lai redzētu nākamo jautājumu, nospiediet uz norādes “TĀLĀK”.
  • Katram jautājumam ir norādīts atbildes sniegšanas laiks. Laikam beidzoties, ja atbilde netiek norādīta, tā tiek ieskaitīta kā nepareiza atbilde. Atbildes neiesniegšana neliedz turpināt atbildēšanu uz pārējiem jautājumiem.
  • Viktorīnas beigās tiek uzrādīts viktorīnas aizpildīšanai patērētais laiks, pareizo un nepareizo atbilžu skaits un iegūto punktu skaits.
  • Iegūto rezultātu varat publicēt sociālajos tīklos Twitter uz Facebook, izmantojot attiecīgās ikonas viktorīnas noslēguma lapā.
  • Lai nokļūtu viktorīnas sākumlapā, izmantojiet norādi “PILDĪT TESTU VĒLREIZ”.
  • Rezultāti tiek saglabāti viktorīnas vietnes slēgtajā daļā, tie redzami tikai viktorīnas organizatoriem. Informācija par rezultātiem, kā arī dalībnieku dati netiek nodoti trešajām personām.